Om os2019-01-31T23:43:55+00:00

Om Alpha

Alpha kom til verden i løbet af sommeren 2006. Inden da havde gruppens bagmænd været engageret i andre fangrupperinger omkring Brøndby IF eller som individer på Sydsiden. Siden første kamp har Alpha været placeret midt på Sydsiden, da vi mener, at de mest seriøse og aktive Brøndbyfans bør samle sig i hjertet af tribunen.

Da Alphas erklærede eksistensgrundlag er at bidrage til en forbedret fanscene omkring Brøndby IF, er gruppen i høj grad engageret i Brøndby Tifo, og Alpha fører samtidig dialog med resten af Vestegnens aktive tribunefolk.

Alpha har fra dag ét forsøgt at bevæge sig i sin egen fanmæssige retning, og vi ønsker således ikke at blive sat i bås. Derimod forsøger Alpha, med sin egen stil, at skabe positive rammer omkring Brøndby IF – dog understreger Alpha, at vi til enhver tid vil stille os kritiske overfor klubben og fodboldpolitiske emner, såfremt gruppen måtte finde dette nødvendigt.

Gruppen sender selv busser af sted til Brøndbys udekampe. Disse ture er umiddelbart forbeholdt personer i og omkring Alpha, men da gruppen altid forsøger at udvikle og forbedre sig, bruger vi mange kræfter på at engagere nye folk i og omkring Alpha. Således er vi særdeles åbne for nye folk, hvorfor Alpha tiljubler, at interesserede folk henvender sig på stadion, såfremt de mener at passe ind i gruppen.Sydsiden Merchandise er en del af fangrupperingen Alpha Brøndby. Gennem salg af merchandise forsøger Alpha at skabe økonomisk grundlag for større projekter til gavn for Brøndby IF og fankulturen omkring klubben.

Sydsiden Merchandise har til formål at beklæde den aktive Brøndbyfan – dette være sig på tribunen, men så sandelig også i gaderne. Produkterne har deres udgangspunkt i aktuelle temaer, farver og budskaber, som vi mener Brøndbys fanscene ikke kan være foruden.

Shoppen er drevet af frivillige, som hver uge sætter adskillige timer til side for at kunne imødekomme den store efterspørgsel på uofficielle fanartikler – dette job er 100 procent ulønnet. Ethvert overskud fra Sydsiden Merchandise bliver brugt på at forbedre fankulturen omkring Brøndby IF. Således er shoppen med til at finansiere de flag, bannere og aktioner, som pryder tribunerne og gaderne som krydser vores vej.

Udover vores webshop, sælger vi hovedsageligt vores produkter i fanboden under Sydsiden til alle hjemmekampe. Ofte vil produkter kun blive solgt på stadion og vil ikke komme til salg i webshoppen, da vi prioriterer at sælge til fans på stadion.

Alpha Brøndby
www.alphabrondby.dk/shop
Mail: merch@alphabrondby.dk